5 Aralık 2018 Çarşamba

EVDE DİL PEYNİRİ YAPALIM

DİL PEYNİRİ (HATAY) 

Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 

MALZEMELER 
5 kg. keçi sütü 
Peynir mayası 
5 gr. mahlep 
5 gr. mezeki sakızı 

YAPILIŞI 
Süt kaynatılır. Mezeki sakızı dövülüp bir tülbentin içine yerleştirilir. Bu şekildesütün içine daldırılır ve kaynamış olan süt ateşten alınarak belli bir ısıda mayalandırılır. Mayalanma tamamlandıktan sonra peynir suyun içine bir kütle halinde atılır ve yoğurulmaya başlanır. Yoğurulma işlemine peynir hamur haline gelinceye kadar devam edilir. Sonra ucundan çekilerek 2 parmak genişliğinde; 0,5 cm kalınlığında olacak şekilde çekilen peynir düz bir satıh üzerinde (mermer veya günümüzde krom; nikel tezgaha) konulup istenilen boyutta kesilip bir gün dinlendirildikten sonra servis edilir. Tuzsuz bir peynirdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder