5 Eylül 2009 Cumartesi

Trabzon-Sürmene Çökelekli Meleze Peyniri

Trabzon-Sürmene Çökelekli Meleze Peyniri
Sağılan sütü, krema makinesinden geçirerek kremasın alırız. Geriye kalan yavan sütü bir süre çöktürürüz. Çöken kısmı bez torbalara alıp, suyunun süzülmesi için bekleriz. Diğer yandan yayık altı ayranına bir miktar süt ilave ederek kaynatırız Soğutarak mayaladığımız süt, yoğurt kıvamı alınca torbaya alarak suyunun süzülmesi için üzerine taş koyarız. 1-2 gün beklettikten sonra sertleşen kitleyi bez torbadan çıkartırız. Yavan sütten yapılan çökeleği tuzla ovuşturarak ufalarız ve her ikisini bir torbaya veya bidona birlikte basarız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder