5 Eylül 2009 Cumartesi

Trabzon Akçabat Tel Peyniri

Trabzon Akçabat Tel Peyniri
Sağılan sütler, krema makinesinden geçirildikten sonra geniş bir kap içinde ortamın ısısına bağlı olarak 5-6 saat veya daha uzun süre ekşimeye bırakılır. Ekşimiş süte maya ilave edilerek mayalanır. Bir süre bekletildikten sonra karıştırılarak ısıtılır. Karıştırma işlemine, pıhtı kepçeye sarılıncaya kadar devam edilir Daha sonra kazan ocak üzerinden alınarak peynir bir sırığa sarılıp, peynir hamuru çekilip uzatılır. Bu işleme, peynir tel şeklini alıncaya kadar devam edilir ve tuzlanıp bezlere sarılarak saklanır. Tel peyniri, taze olarak tüketilebildiği gibi, salamura içinde tenekelere konularak ta muhafaza edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder