3 Eylül 2009 Perşembe

peynirin besin değeri nasıl yok olur

ben duygu,veteriner fakültesi mezunuyum dolayısıyla 5 yıl boyunca süt ve süt ürünleri dersleri gördüm.o nedenle size peynir yapımıyla ilgili bir bilgi vermek istedim.lütfen yanlış anlamayın.ancak ev yapımı peynirler maalesef besin değeri olarak hiçbir vitamin ve minarele sahip olamıyorlar.nedenine gelince sütü kaynatmak.sütü kaynattığınızda kazain dibe çöker ve sütün tüm besin değerleri yok olur.bu nedenle fabrikalarda yapılan peynirlerde sterilizasyon işlemi ortalama 4 sn içerisinde sütü kaynama noktasınıda aşarak tekrar oda ısısına getirilerek sağlanır.termofilik tabir ettiğimizde dahil olmak üzere tüm bakteriler yok olur ve kazain dibe çökmez.bu nedenle besin değerlerini kaybetmez.ama maalesef evde yapılan peynirler,sütçüden doğal diyerek aldığımız ancak bakterilerini öldürmek için içmeden önce kaynattımız sütün hiç bir besin değeri kalmaz.bu mesajı atmamın en büyük nedeni sevgili maya'yı özenle beslemenizdir.sizlere türkiyeden sevgiler.sizi tanıdığıma memnun oldum.duygu.
www.mutfagimveben.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder