5 Eylül 2009 Cumartesi

Ordu Yağlı Peyniri

Ordu Yağlı Peyniri
İnek sütünden yaptığımız bir peynir türüdür. Evlerde kendi ihtiyacımızı karşılamak için yaparız. Sütü sağdıktan sonra pisliklerinden arındırmak amacıyla ince tülbentten geçiririz. Daha sonra ateşte kaynatarak soğutup içine ticari mayadan ilave ederek yoğurt kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 2 saat kendi halinde sıcak ortamda bekletiriz. Yoğurt kıvamına gelen kitleyi, bez torbanın içine boşaltarak suyunu salması için bir süre kendi halinde bırakırız. Sonra üzerine taş koyarak geriye kalan suyunun süzülmesini sağlarız. Katılaşınca kare şeklinde doğrayıp tuzlarız. İsteğe bağlı olarak bu şekilde muhafaza edildiği gibi, tuzlu salamura içinde de saklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder