5 Eylül 2009 Cumartesi

Giresun Tecen Peyniri

Giresun Tecen Peyniri
Peynirin yapımında inek sütü kullanılır. Sütü sağdıktan sonra pisliklerinden arındırmak için süzeriz, stil sıcaklığını kaybetmeden çiğ olarak içerisine ticari peynir mayasından Yoğurt kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 1,5-2 saat bekletiriz. Yoğurt kıvamına gelen peyniri, temiz bir bezden süzerek, tekrar bir bez torbanın içine koyarız. Peynir suyunun tamamen ayrışması için üzerine ağır bir cisim koyarız. Suyu geçmiş peyniri, torbadan çıkararak dikdörtgen şeklinde keserek, daha önceden kaynatılıp soğutulmuş tuzlu suya bırakırız. Tüketilinceye kadar tuzlu suda kalır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder