5 Eylül 2009 Cumartesi

Çorum Kargı Yaş Peyniri

Çorum Kargı Yaş Peyniri
Çiğ süt kaynatılır, sonra parmağı yakmayacak dereceye kadar soğutulur. Bu peynirin yapımında normal peynirlere katılan mayadan daha fazla maya katılır. Bunun sebebi, peynirin ilk önce sert bir yapıda olması istenir. Elde edilen peynir, plastik bir leğene basılır ve sıcak ortama bırakılır. Sonra peynir basılan kaptan çıkartılır ve naylon kağıtlara basılarak dinlenmeye bırakılır. Ancak bu kez serin bir ortamda muhafaza edilir, bunu nedeni ise, yağ tabakasının üste çıkmasıdır. Bu peynire yaş bir görünüm verir Daha sonra elde edilen peynir, naylondan çıkartılır plastik bir leğene basılır serin bir yerde muhafaza edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder