3 Eylül 2009 Perşembe

çökelek peyniri (yoğurttan)

Çökelek peyniri, yoğurttan :

1 kilo yağlı yoğurt3-4 fincan su

Yoğurda su katılarak karıştırılarak kaynatılır. Karışım ısındıkça yoğurt pıhtılaşmaya başlar. Yoğurt aşağı yukarı yarım saat kaynatılır ve suyunu biraz çeker, pıhtı parçaları sertleşmeye başladığı zaman, peynir süzülmeye hazırdır. Peynir ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca tülbentten süzülür. Tadının ekşimsi olmaması için süzüldükten sonra tahta bir kaşıkla üzerine basarak suyu iyice çıkarılır. İstenirse suyu diğer peynir suları gibi kullanılabilir. Suyu da yararlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder