5 Eylül 2009 Cumartesi

Artvin Telli Kremalı Peyniri

Artvin Telli Kremalı Peyniri
Yeni sağılan inek sütünü birkaç gün ekşimesi için bekletiriz. Ekşitilmiş sütü, ateşin üzerinde 40-45°C’ye kadar ısıtırız. Yeni sağılan taze sütü bunun üzerine dökeriz, Isının etkisiyle tel çeççili anımsatan bir görünüm alan pıhtıyı bez torbaya çıkartıp serumunun süzülmesi için bekletiriz. Süzülme işi tamamlanınca peyniri tuzlayıp tekrar ikinci bir süzme işlemine tabii tutarız. Suyu süzülen peyniri bir bidona koyarak üzerine krema dökeriz. Bu işlemi bir kat krema, bir kat peynir şeklinde birkaç kat yaparız. Bidonun ağzına kadar bu şekilde doldurulduktan sonra, ağız kısmını bir tülbent ile bağlayıp, külün üzerine ters çevirerek 3-4 ay bu şekilde beklettikten sonra tüketiriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder