5 Eylül 2009 Cumartesi

Artvin Ardanuç Güllüce Karışık Peyniri

Artvin Ardanuç Güllüce Karışık Peyniri
İnek sütünden yapılan bir diğer peynir türüdür. Taze olarak tüketildiği gibi çökelek ile birlikte küplere basılarak küp çökeleği olarak ta tüketilebilir. Soğuk ortamlarda muhafaza edilmelidir. Yeni sağılan inek sütü 36-40°C’ye kadar ısıtılıp, bir çorba kaşığı peynir mayası atılır. Yarım saat sonra bıçak ya da kaşık yardımıyla pıhtının oluşup oluşmadığı kontrol edilir. Pıhtı oluşmuş ise elastiki bir yapıya gelinceye kadar kaynatılır ve daha sonra soğutularak torbalar.1gün boyunca baskı altında bekletilir. Peynir, hemen tüketilmeyecekse doğranıp, tuzlanır ve ağzı kapaklı bir bidonda bekletilir. İstenirse çökelek ile karıştırılacak küp veya bidona basılıp, ağzı bezle kapatılıp ters çevrilerek toprağa gömülür. 3 ay bekletildikten sonra tüketilebilir

1 yorum:

  1. Degerli blog yöneticisi sitenizi çok begendik herkese tavsiye ediyoruz laptop servisleri sitenizde yeni şeyler görmek üzere başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil