3 Eylül 2009 Perşembe

armola peyniri

armola rumca peynir suyu demekmiş


keçi sütünden beyaz peynir, süzme yoğurt ve az tuzlu lor ile yapılan peynir, armola... seferihisar' ın armolası* hafiftir ve üzerine zeytinyağı ister. ayrıca domatese de davetkardır..

süzme yoğurt ve lor peynirinin karışımından oluşan çok hafif bir peynir. az yağlı olduğu için üzerine az miktarda zeytin yağı gezdirilir ve kırmızı biber ve sarımsakla beraber çılgınca yenir.

Bölgeye özgü, diğer peynir türlerine benzemeyen peynir çeşitleri arasında
yer alan armola peyniri, Seferihisar ilçesindeki bir kaç mandıra ve evlerde
yapılıyor. Eskiden tulum içinde yapılan peynirin şu anda endüstriyel olarak
tulum üretimi gerçekleşmiyor. Armola peyniri, keçi sütünden yapılan süzme
yoğurt, keçi sütü loru ve beyaz peynirin karışımıyla ortaya çıkıyor. Armola
hafif bir peynir olması ve istendiğinde domates salatasına sos olarak
kullanılabilme özelliği nedeniyle çok tercih ediliyor. Keçi sütünden
yapılması ve peynir-yoğurt karışımı olması nedeniyle farklı bir lezzeti var.
Genelde ekmeğe sürülerek üzerine zeytinyağı, kırmızı biber, sarımsak ilave
edilerek yeniliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder