5 Eylül 2009 Cumartesi

adana kozan öfeleme peyniri

Adana Kozan Öfeleme peyniri
Baskılama aşamasına kadar Adana kelle peyniri gibi hazırlanan bu peynirlerde basılama
aşaması 5 güne kadar uzatılarak telemedeki suyun olabildiğince uzaklaştırılması sağlanır.
Baskılama sonunda, elle ovalanarak istenilen tuzlulukta tuzlanır. Süt yağsız ise tereyağı
eklenir. İsteğe bağlı olarak çörek otu, kekik de eklenebilir. Deri tulum veya beze sıkı sıkı
bastırılarak doldurulur ve 5 gün bekletilir. Baskılama süresi Sivas Kangal tulumundan uzun
olduğu için, bekleme süresince peynirde su salma olmaz. 5. günün sonunda peynirler
tulumdan çıkartılıp, tekrar ovalanır ve tuluma sıkı sıkı basılır. En az 15 gün bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder